Monday, October 18, 2010

missed out

Lately ada 3 events yang aku terlepas dan takde kesempatan nak pi. Ketiga-tiga event ni bertindih dengan program lain :( kes wrong timing la ni. Sedih sbb tahun depan blom tentu ada lagi program yang sama. Si Danish mungkin masuk pra-sekolah tahun depan. No more tadika. Nak tunggu Aqil masuk tadika... lambatttt lagi. Pink Shopping Nite tu insyaAllah ada lagi kot tahun depan. Tanam pokok bakau... wallahu a'lam. Hmm...  takpe lah... jom tengok aktiviti yang diriaukan sangat tu.

09.10.10 - Hari konsert tadika si Danish. 
Berbulan si Danish paksa aku tengok dia praktis menari kat rumah. Hahaha... budak-budak.. layankan aje. Kadang2 nak alih perhatian dia... aku suh dia show off his steps. Mamat tu pun naik syiok lah bila kita show interest at his talents kan. Dia dancing lagu portugese called jingli nona. Siap nyanyi-nyanyi lagi. Role perempuan dgn lelaki semua dia take over. Hahaha.. so cuteeee...

tak percaya? meh tengok ni... ;)
hensem tak saya? - Danish
kecik no.. tak tau mana satu.. haha
On the same date aku pi kuantan to attent Iena's wedding. Sampai KL pun dah malam. Aku taktau kat mana dorang buat konsert ni. Kalo idak bleh la aku pi tengok konsert tadika pakai baju labuci lip lap lip lap. Ahaks!!

12.10.10 - Pink Shopping Nite @ Mid Valley. 
This second event yang aku terlepas ialah acara kesukaan wanita seantero dunia.... membeli-belah!!!! Tiap2 bulan wajib beli 3 magazines; cosmopolitan, intrend dan Eh!.... ehehehe basically about women and fashion. Biasa la... kita kan mmg suka tengok orang yg cantik2 sambil perasan cantik. Oppss!!

Dah simpan hajat nak pi... tapi terlupa on 12th tu aku dah berada di port dickson to attent meeting RSJ. Duduk kat Ancasa Allsuite Resort and Spa. Semua orang duk puji2 tempat tu. Cantik la. Makan sedap la. Bilik besar ya amat lah. Swimming pool best lah. Karaoke best lah. Suara aku sedap lah. Eh..?? Yang tu kita cerita di lain entry ok ^_^

Ok.. back to Pink Shopping Night yang aku terlepas tu... actually the event aim for raising funds for the breast cancer welfare association. Sapa2 yang baca magazine Harper's BAZAAR, Malaysian Women Weekly, CLEO or Cosmopolitan Oktober issue akan dapat 1 Pink Shopping Card. Then guna the card to shop at participant retailer and get up to 50% discount. Huwargh.. tempting gila. Siap dah aim nak pi 'menyumbang' kan emolumen kat Bonita. Tapi...... itu lah. Aku kena pi buat keje. Hehehe... It's ok. Harap tahun depan depa buat la lagi program mcm ni. Kena pergi jugak. Noktah.

15.10.10 - PERSADA's activity @ Kuala Selangor.
Program pemuliharaan alam semulajadi - tanam pokok bakau. Teringin gila nak pergi!!!! 3 minggu lepas lagi si Nina dah ajak join sekali. Meh tengok tentatif program.


Tapi bulan oktober bulan bahasa kebangsaan ni penuh dengan program keje. 12-14 aritu aku outstation ke Seremban utk meeting RSJ. Bos pening kepala mikir skt utk tahun depan, dengan kitorang2 sekali ikut pening. Bos awal2 dah warning 15hb tu jangan bercuti :( dah tu camno? 15 petang dah start program. Uwaaaa...

One activity really caught my eyes was pi tengok kelip-kelip kat Kg.Kuantan. I've been there before masa kat uni dulu. Tak ingat tahun brapa.. tahun 2001 agaknya. Punya la lamaaaaaa..!! Tshirt gambo kelip2 seko tu pun dah lama masuk muzium. Sebbaik dapat diselamatkan daripada jadi kain buruk lap pinggan kat dapur. Huhu.. Anyway.. mmg aku looking forward to revisited Kg.Kuantan dan Taman Negara. Both aku pi masa kat univ. Compulsory program to get degree. Hahaha.. tapi kalau tak buat camtu ntah bila masa pulak aku nak sampai. Nak tengok gajah kat Kuala Gandah tu pun tak tau bila :( padahal bukannya jauh kena turun naik kapal terbang pun. sigh...... takpe lah.. yang penting niat.. ^_^ perginya blom tentu..

2 comments:

cik jijah said...

mai!! seriously.. blog aku tak feed update blog ko.. aku mcm pelik.. apsal la ko tak update blog.. sekali aku bukak blog ko.. berderet update ko.. haihhh.. anyway.. danish ni sapa.. sweet aje dia senyum.. hehehe..

cik-zura said...

lol.. ye ke.. ko punye feed elok je update kt aku.. aaaa danish ni anak buah aku yg no.2... sebaya dgn sin chan.. 5 tahun.. hahaha...