Thursday, January 20, 2011

bendang hutan kampung

Baru aku perasan... dalam pada duk menceceh pasal pi jalan2 penang and alor star pi makan kenduri.. tp tak blog pun pasal kenduri tersebut.. Sebenonya.. kami semua menghadiri walimah anak murid mummy. Tidak lah daku kenal siapakah gerangan anak muridnya itu untuk dikhabarkan pada kalian. Pengantinnya comel berbaju songket biji kundang. Kami turut dijamu laksa kedah.. sllrruuuppps... takyah pening nak cari kat kedai.. hahaha...
laksaaaaaaaaa
Yang bestnya.. rumah pengantin diapit bendang. Maka teruja lah orang bandar yg tak berapa bandar dan orang kg yg tak berapa kampung nih.. Aku sendiri pun ingat2 lupa bagaimana gerangannya rupa pokok padi. Seronok gila dapat tengok sawah padi terbentang di depan mata.
cantikk... 
zoom in
sila interpremmmm... hehe
lalang pun nak interpremmm ;-)
Tetiba teruja jadi tersejat bila nampak fenomena ini....
uwwwaaaaa....!!! larriiiiiiiii..!!!!!!!
Wakakakaka... pucat lesi muka.. bila di amati.. rupanya ular mati terbalik.. berderau darah aje... hihihi..

Maka hari mendung dah bertukar rintik.. mmg patut sgt lah disergah dek bangkai ulau td.. segera ke kereta dan menyambung perjalanan pulang ke kl.. alhamdulillah.. perjalanan yang best....

2 comments:

cik jijah said...

comel betul cik zugha kita neh.. *wink*

cik-zura said...

cik jijah.. comel apa? makin tua makin menjadi jerawat.. pelik betul.. huhuhu.. anyway.. tenkiuuu *blush*