Tuesday, April 21, 2009

My Breakfast


Who said Nasi Lemak Daun Pisang dah pupus? Hahahaha.. dengan harga RM1.30 bleh saja di dapati di kedai peberet ku untuk breakfast tetiap hari kat Taman Sedia, Tanah Rata. Walaupun pokok-pokok buah tropika sukar nak hidup kat Cameron Highlands nih.. pokok pisang liar masing boleh dijumpai... maklumlah.. pekan di dalam hutan beraltitud tinggi nih hanya kenal strawberry.. strawberry.. strawberry..

Almost 2 years work and living di sini.. aku sudah muak dengan strawberry. Nasi lemak daun pisang juga menjadi idaman kalbu setiap pagi. Yeah!!!

Apa? Makan berat dipagi hari menggemukkan? Mengantuk? Ape la cetek ilmu pengetahuan betul la korang ni. Makan makanan berat pada waktu sarapan boleh membantu mengurangkan berat badan tau. Hehehehe secara teorinyalah dari apa yang aku baca. So, kita tgk lah tahun depan.. kut kut aku solid semula.. auwww!!!

5 comments:

FashionablyFine4u said...

oo..kat cameron highlands ye..nanti saya pegi sana leh la contact ye??

Check out our new items in store just 4u!

cik-zura said...

hello there.. thank you for dropping by.

yup, saya di cameron highlands. sila sila..

::Cikgu Liza:: said...

cik zugha!!! aku pun kena heavy breakfast gak.. sbb lunch memang aku terpaksa skip.. sbb bila stayback.. memang takde tempat nak cari food.. kantin tengahri dah tutup..

AKU said...

Aku memang nak carik nasik lemak daun pisang ni...kalau kena drive jejauh pun sanggup, sebab aku tahu bila dah sampai..memang takde makna kalau layan sebungkus je...sebakul pun bleh hahahahahah

cik-zura said...

makaih... sebakul.. wakakakaka.. sila sila.. tp mmg nasik lemak kt kedai feberet aku ni cpt gila abeh... kalo dtg kul8 tu takyah ar.. mmg dah licin..