Friday, November 13, 2009

Friday The 13th

Ada apa dengan Friday The 13th?

Nothing.

It's come into mind bila xeda tetiba pm aku kat ym dengan soklan...
mye mse assunta dulu friday 13 ni kite cuti kan..?? aku confuse ngn good friday.. ker its a same day?
Aaaa?

Ok. Introduction. Xeda is my buddy from high school. Tapi dia bijak sket dari aku. Dia kat kelas sebelah. Masa zaman tu (1996-1997) tak ramai malay girls yang masuk kelas pure science. Bebudak from Yayasan Selangor ada 3 ketul je termasuk aku. Ben kat Sc1 (1 kelas with our famous Nurul Izzah). Xeda kat Sc2. Aku kat Sc3. Time rehat kami bertiga selalu lepak bersama kt Woodlands makan roti canai cicah gula. Hahahaha.. Woodlands ni bkn kat Singapore tau. Tapi nama tempat lepak ada kerusi meja bawah ada pokok2. Time rehat sume kena pi kantin, woodlands, library atau padang. Tak bleh ddk dalam kelas. Kalo idak dapat surat chenta dr prefect. Huhuhu kelakar gak tingat zaman sekolah dulu ek.

Now memasing dah beso, bertebaran lah anda di muka bumi ini. Ohhhh.. apa kes dengan cuti sekolah? So now teringat balik. Kami dulu cuti masa Good Friday. Kenapa? Laaa tgk nama sekolah pun dah tau. Pengasas sekolah adalah Sister Enda (hidup lagi ke? malas nk google).

Jawapannya..
aku : aku rasa kita cuti good friday lah. tapi kenapa kita cuti aku pun tatau.. wakakakaka..
xeda : waaaa..good memory ko ni.. yg penting kite cotii!!!
Ye betulllll..!! Tapi sekarang tinggal memori. Dah berbelas tahun kita cuti ikut public holiday mcm biasa. No more cuti sekolah. Unless ko jadi cikgu dapatlah merasa cuti sekolah lagi. Weehoo!!

Moral of the story.. sila klik di sini dan sini untuk penjelasan lanjut. Wakakakakaka!! Apa salahnya ambil tau. Go google!!

2 comments:

cik jijah said...

ehhh.. ben gi mana eh? mai.. aku kecik ati la.. almost atpners ingat gee.. aku ramai dah lupa.. huuhuuuu.. emo.. emo.. :)

cik-zura said...

standed la lupa.. aku nih.. classmate sendiri pun bleh lupa.. hahaha... tp atpner kebanyakkannya aku igt.. muachh..