Friday, February 19, 2010

9 nyawa


Ok. Aku dah selesai menghabiskan membaca novel terbaru dari Ramlee Awang Murshid which is 9 nyawa tajuknya.

Nothing much to say about the novel. It's about kepercayaan ibu Intan Suryani yang anaknya ada 9 nyawa. Dan seperti novel2 terdahulu banyak diselitkan adegan thriller, chenta2 dan keagamaan.

Aku suka watak Hakim yang buta matanya. Mula-mula ingat dia buta sejak kecil. Rupa-rupanya dia buta sbb eksiden kereta. Nak jadi cerita, rupa-rupanya Mak si Intan Suryani ni yang langgar sbb tensen gila dgn suami sendiri.

Takde la feeling sgt pun novel kali ni.

2 comments:

cik jijah said...

dah lama tak layan novel novel melayu.. dulu suka amat dgn ahadiat akashah.. lagenda budak setan...

cik-zura said...

ahadiat akashah tu kita baca zaman sekolah2... now letih dah dgn novel2 mcm tu. novel melayu pun selected authors je yg aku beli dan baca.

kalau remaja sangat terasa mcm tak kena jer.. wakakakak...