Friday, February 19, 2010

fire drill

Perasan tak yang entry 9 nyawa tu tak siap?

Hahahahaha... sebenarnya tgh duk syok mengedit entry tersebut... tetiba plinggggg!!! blackout!!!! FYI, dah la laptop kerajaan yang aku pakai ni takde bateri. Abis ilang segala benda lah.

Dan dan tu jugak dengan bunyik loceng. Apa kes?? Memula ingat fire drill kat sekolah MGS (sekolah ME) yang buat fire drill. Kompius sekejap sbb takkan la sampai ke sini bunyik loceng nya. And then baru realised... lol... pejabat kita la woiiii!!!!!!!

Ko nak tunggu ape lagi setan... jom kita melepak sambil tgk sapa2 yg lambat turun dah hitam rentung. Hehehehe... Sengih2 jer la turun berkumpul kat perkarangan ofis. Kunun2 nak bagi gempak... kitorang turun melenggang mak limah jer. Masing2 bawak handphone dgn wallet sahaja. Yang bawak buku nota pun ada sbb dia tgh meeting td. Kah kah kah...

Adeiii... tgh cuaca panas ni la korang nak buat fire drill ek. Tapi when was the last time u'd experienced fire drill? Aku ingat lagi time sekolah je la kot. Time tu beratur dulu kat luar kelas, cikgu pun muka boring sbb blom abis ngajar tp terpaksa break, yang best cuma kami aje budak2 sbb takyah sambung belajar... yey...

Yang seronok ialah gelakkan kawan2 yang lambat.. kunun2 member dah abis rentung lah.

Tgh duk borak2 tu... siap ada asap2 kat ujung parking lot sana. Ewahhh... korang main sembur2 fire extinguisher (betul ke eja? malas google) plak ye. And then baru ada announcement... "perhatian... fire drill ni sebenarnya untuk warga Blok Tanjung sahaja ye... sapa2 dari Blok Melati bleh balik.."

Hukaloh... bikin panas je ati gua. Kenapa perlu dibeza-bezakan? Huh... whatever!! Sambil ngomel2 kitorang naik balik kat atas... sambung balik tulis blog. Cisss...

2 comments:

ena said...

hahaha sangat bodoh!!! buleh plak bezakan antara block?? kakakaa

sicklumpy said...

Gila kuat fire drill kalau dari sekolah aku..sangat pelik di situ!! kakakakka