Friday, February 5, 2010

Clarins New Product

I've got invitation from Clarins to attend preview launching of their new HP white plus range product based on Sea Lily. The preview was yesterday and I am on leave semata2 to attend that preview lah. Hehehe...

The event was at The Garden Hotel and Residence. Dalam ramai2 tu I've spotted only 5 ladies wearing hijjab including me. Hmmm nevermind. Besides that, siap ada talk from HKL's Dermatologist Expert about skin structure and many new medical term I can't recall except dermis and epidermis layer.. Haa.. wait.. izzit something sounds like melanosome? melano-something-something.. hehehe

Other than that, ada machine to diagnose your skin in terms of skin lightening. Mine dapat 25%. Agak gelap lah. Banyak melanin di dalam kulit. Anyway, aku pun tak berapa kisah sangat pasal hitam ke putih ke.. aku cuma nak kulit cantik glowing macam Beyonce tu jer. Huhuhu.. Based on Dr.Chang's talk.. dia kata certain drug or changing or inbalance hormon level pun bleh bagi effect pertambahan melanin dan menggelapkan kulit anda. Ahha!! No wonder aku tak putih2 *sad*

Ini bermakna.. menguruskan badan is crucial. Tapi aku tak teringin pun nak pergi mana2 slimming centre. Mahal dan blom tentu berkesan untuk aku.

Early this year.. aku ada jumpa gym berdekatan dengan rumah. Teringin nak pergi. Tapi aku tak pernah masuk mana2 gym dan sangat blur and don't know where to start. Buying shoes? Appropriate clothes? What to expect? How to behave? Any idea? Anyone?

Err sudah melalut sampai ke gym plak. Ok sambung about the product preview. Sempatlah aku bermain-main dengan sample yang cantik duduk atas meja. Smells good. Ada 6 new item. Semuanya ada Sea Lily inside. Depa pilih Sea Lily sebab dia tumbuh kat tepi pantai kat some Island kat France. The principle is... even tumbuh berjemur kat tepi pantai tu tapi bunga tu tetap menten putihhhhh.. so bunch of clarins scientist from clarins institute pun pi la buat research on that particular plant. Rupa2nya that Sea Lily block or slow down producing the amount of melanin. Oooooo kisahnya...

Anyway, the product is not in the market yet. This is preview launching ya. Feb 25th baru masuk Malaysia's market. Not sure about asia or worldwide market. Dalam free goodies, aku dapat la a box of samples. Ada time aku snap itu gambar goodies and tepek kat sini ya.



We also got complimentary facial worth RM148. Yahooooooo!!! ;o)

In support of whitening lightening skin product... I pick a new simple template based on WHITE background.. hehehe... happy reading!!

6 comments:

ena said...

echerk..
aku da sebulan dok sini..hari2 lalu depan gym tapi baru semalam masuk sekali..
mmm rupa2nya sangat best berexercise nih! dan aku rasa ketagih pula!!
adoii...

dah ketagih masuk gym tapi kalo badan tak kurus juga cemana??

cik jijah said...

lama dah ke pakai clarins? best lahhh... by the way... apa beza whitening dgn lightening ek? i thot it was the same thing.. :D

cik-zura said...

aku baru pakai clarins ni setahun lebih.. oktober 2008 kalo tak salah.

ermm Dr.Chang tu ckp.. whitening ni nak memutihkan.. lightening ni nk mencerahkan.. kita taknak kulit putih... tp nk cerah, radiant... bkn nk putih melepak mcm org albino tu.. btul tak.. tu pasal guna term lightening bkn whitening.

cik-zura said...

ena... ko ddk mana skang? aku igt ko still ddk kt bkt jalil. gym mana ko pi? aku teringin gila nk pi tapi don't know how to start plus tadak geng.. kehkehkeh..

mizzura said...

hye..jenguk2..

saya baru pergi promo product tu, tapi sampel saya lg cinonet..tak bestnyer..!!

cik-zura said...

Mizzura: members juga ya? hehehe.. dpt sample cinonet? masa pi preview launching tu mmg ada dua jenis free gift. Mine dpt beso sket sbb member lama kut.