Wednesday, March 17, 2010

cinta sufi

Yup! Novel baru dari Ramlee Awang Murshid soon will be in the market!!! Yihaaaaa.... lompat bintangggg!!!! Aku cedok berita gumbira ini daripada blog RAMFC.. boleh copy and paste link nih>>>>> http://www.kelabram.com/2010/03/cover-cinta-sufi-novel-bonus-april-alaf.html

Kali ini novel sambungan kepada trilogi Bagaikan Puteri. Aiyooo kecintaan pada Laksamana Sunan akan kembali mekar disanubari. Kehkehkeh.. aku ada tabiat yang suka mengulangkaji pelajaran bacaan setiap novel yang aku ada. Tetapi sangat2 bergantung kepada tahap memori kepala hotak aku ni utk mengingati jalan cerita novel tersebut lah. Kalau tgk cover pun aku dah bleh ingat every detail.. takyah mengada2 nak ulang baca. Agak seronok juga aktiviti ini sebenarnya. Cuma ralat sket sbb dalam berkoyan2 novel yang aku pernah baca... tak semuanya aku beli dan berada dalam simpanan. Ada juga novel yang dibeli berkali-kali-kali tetapi tetap hilang (sangat sedih.. mungkin aku patut membelinya sekali lagi untuk kali kelima!!!). Atau novel pinjam yang lepas dibaca dan dipulangkan lupa pula tajuknya untuk dibeli kemudian sebagai collection item. Tak salah membeli buku walaupun fictions. Janji ada juga la tempias2 budaya nak membaca. Hahahaha...

Jika minggu lepas tidak berdaya physically and financially utk ke PWTC (Matta Fair 2010) maka apa la salahnya kalau kita beramai2 dan berkobar2 ke PWTC hujung bulan (selepas gaji.. yaribbaaaa!!) utk ke Pesta Buku Antarabangsa 2010 pulaaa!!!!

mari lah... mari lahh... (ceh poyo... tgk2 aku terpeleot lg dirumah di waktu kejadian nanti... hahahaha)

2 comments:

cik jijah said...

pesta buku!!! dah lama tak pergi.. last masa zaman sekolah.. tu pun ikut rombongan.. teruk betul..

cik-zura said...

ape daaa... tp aku pun mcm tahapeape je kalo pegi pesta buku... asik beli novel jer.. bukannya nk beli buku ilmiah ke apa ke... ekkekkekke.. tak patut btul..