Wednesday, March 17, 2010

kebah

My dear silent reader, Alhamdulillah... I'm a lot better compared for a few past weeks.. both mentally and physically. Minggu ni minggu cuti sekolah. Pagi2 pergi keje pun tak semak sangat kepala hotak dgn traffic jam. Perjalanan ke ofis selalunya ambil masa sejam sengah. Now dah jadi sengah jam sahaja. Tapi dah jadi habit keluar rumah before 7.30 am. So punch card dapat la pukul8.03 am atau 8.04 am. Balik pulak tetap la pukul 5.40 or later.

Nevermind, bukannya ada suami dan anak2 berderet di rumah yang perlu diuruskan. Balik rumah pun aku lepak dalam bilik je since dah ada astro sekarang ni. Plus letih tgk orang buat muka ketat sepanjang masa kat rumah tu. I'm sorry if your work schedule go crazy like hell, but then jgn la tensen2 tgk aku bersenang-lenang melepak di rumah. Alhamdulillah. I think I'm lucky in certain matter because my job only took me 8-5 basis. Anyway, nama aku ada dalam geran rumah. Sukati lah. Kadang2 terasa mcm aku menyewa bilik di rumah sendiri. Semua barang2 aku 'mesti' letak dalam bilik aku. Alasannya semak tgk barang2 aku merata dalam rumah *sigh* Bilik aku mesti berkunci sepanjang masa sbb saya mempunyai 2 orang anakbuah yang sangat seronok bermain with my makeup set. Mmg la aku bukannya pe'mekap' sangat orangnya. Dan mmg la certain people cakap 'apa sangat la kalau nak dibandingkan dgn anak aku/ anakbuah aku/anak kawan aku.. etc'... walaupun harga sebatang gincu hanyalah RM70. Tapi RM70 itu sangat banyak jumlahnya buat orang seperti aku tauuuuu.

Ok. Biar la sampai situ dulu luahan perasaan. Hahaha..

Meh sambung our good mood tadi. Sejak kerja dkt hq ni... my motivation going far low under expected. Mungkin ada kena-mengena dgn idea 'cuti tanpa gaji' tersebut. Semasa di Cameron Highlands my aim adalah untuk blah dari sana secepat mungkin. And I didn't prepare myself what to do after my aim successfully achieved.

Early this year I become friend to so-called 'my-future-mak-mertua'. From there I learn a lot about my chenta. Belum jadi suami tapi semua buruk-baik dia dah ada dalam kocek. And now I'm not really sure about what we have. Better serahkan pada-Nya. At least aku sudah berusaha. I guess so lah. Not sure if it can be categorised as not berusaha enough. Well, like I said in my previous entry. I don't care much anymore. Stick with it ok.

About work. My lady boss is a perfectionist. Still trying to catching up with her quite high standards. Although aku duk berfacebook je sepanjang hari. Hahahaha... ampunkan aku wahai rakyat jelata sekalian. Mmg aku ni sgt tidak produktif. Mungkin sbb I'm no longer boss. Hahaha.. less responsibility. Plus my new unit ni pun byk kerja syok sendiri. Orang tak suruh buat pun model urban growth ke apa. Tapi saja2 cari kerja. Hahaha.. thats my boss words.. not mine.

About health, demam yang tak berapa kuat tu mmg tak berapa disedari pun bila kebahnya. Selsema pun dah takdak. Lubang hidung pun dah tak kering kelupas2. Telinga sumbat pun dah pop. Batuk je ada sket2 lagi. Aku ada terbaca artikel pasal tibi kat newspaper. Simptomnya adalah demam, selsema, batuk berpanjangan melebihi 3 minggu, susah nak bernafas dan berpeluh malam. Oooo patut la doktor hari tu ada tanya ada berpeluh malam2 ke idak. Tapi aku memberi jawapan bangang ketika tu 'mmg la berpeluh doktor.. off air-con'. Hahaha..

About work, tiba2 dah masuk bulan Mac and not quiet sure apa yang berlaku sepanjang dua bulan pertama tahun 2010 ni. Gone with the wind. My work as desk officer utk projek PIP yang di KPI kan tahun ni tak start2 lagi. Apa nak jadi ntah. Itu la orang cakap... jgn di ikut sangat rasa hati.. nanti mati.. kena pelangkung dgn bos sbb tak siap kerja. U have to stay focus and strong. But u don't have to be continuously strong and it's ok to be weak 'sekali-sekala'. From there I learn that I don't have many friends, I don't have any skills to express my emotion to my own family, I am fat, I am pathetic and I am genuinely a boring person. From there also I learn that I don't know how to have fun and cheer up myself.

Ok lah. I better stop here before I start cursing myself more and more and feel sorry with my life.

4 comments:

cik jijah said...

babe.. divert ur mind.. sila layan cerita korea.. it does help.. in my case =D... carik BOYS OVER FLOWERS lekas..

cik-zura said...

errr sebenarnya aku ada sejumlah dvd yang masih belum ditonton dan sejumlah new novel yang belum dibaca. it's like your fun side in your mind dah ter stuck in standby mode and u need password to be normal again... tapi terlupa pulak password tu. something like that lah.

but I'm sure aku akan kembali igt semula password tersebut secara magic. hahahaha...

thanx babe. at least aku sedar aku takde la bermonolog sorang2 sangat. ada juga respon dr pembaca.. hehehe.. i appreciate it. muuuuuuaahhhs

eh sgt pjg ini komen.. bleh jd next entry.. wakakakak

cik jijah said...

haihhh.. nak kena format balik lah kalau dah lupa password.. hehehehhe..

cik-zura said...

aaa kalo ada alat mcm dlm Men In Black tu pun ok ek... muakakakakak...