Thursday, June 7, 2007

it's hard to say GOODBYE

Memang berat mengucapkan 'Selamat Jalan' pada orang yang berpergian. Lebih² lagi jika peluang berjumpa lagi tidak ketahuan bila tarikhnya. Pagi² gelap subuh aku dah meredah highway ke KLIA. ME berangkat pulang ke Amerika hari ni. Flight pukul8.50 to Newark via Stockholm. Si Faze kerja sampai pukul5. Tapi masa aku dah n the way tu dia call. Kerja tak abis lagi katanya. Aku straight aje la tak nyimpang² dah. Pergh.. belom pukul7 aku dah selamat sampai airport.

Kalo dulu abang ngah dan parents ME yang hanto ke airport.. kali ni abg long, adik² (accept the newly wed) dan parents dia pun ada. Disebabkan dah banyak kali sangat aku melepak umah ME secara tak langsung family dia pun dah kenal aku. Kawan ME si Julia pun ada datang. Kebetulan Julia nak fetch adiknya yg fly dari somewhere (aku malas nak bertanya).

Tak banyak bersembang pun.. aku pun tatau ape nk cerita. Cuma time nak balik tu. Aku akhirnya dah pandai ikot jalan tak bertol. Dulu ikot situ ada orang bawakkan. Second time sesat barat entah ke mana hala. Kali ni aku berjaya juga keluar di putrajaya dengan cuaknya. Lampu petrol dah abeh tu asik menyala²... dah la aku tak brape sure jalan yang benar nk ke puchong. Huhuhu.. sesambil cuak tu sempat gak lagi call ME last time before dia off naik kapal terbang. Sekali tengah ckp tu putus. Laaaa kredit abeh. Cam ampeh. Sampai opis (cam tak caya jer 15 minit dh bleh sampai opis.. hebat gila laaaa) aku call la dia. Aik ada orang angkat? Laa ada delay sket. Hmm.. take good care of yourself ek ME. Minggu depan pegi Alaska jangan lupa anto poskad gambo beruang kat aku.. ekekekeke..

Nanti kita lepak sesama kat ym like always. Sayonara!

2 comments:

Aku, me yg lagi satu ittew! said...

Meeeeee
dah sesedap baca blog ko kan..lepas tuh tersedak plak air mata aku kuar sayu laa kekununnya..
lepas tuh kan, aku bertanya pada diri aku sendiri...kakakakakaka
(ada tak bunyik cam blog orang ittew!!) kakakaka..anyway...nak antar poskad tapi alamat mana eh??! sila email pelis!!!
love you miss you...eceh cam anta email kat laki aku plak...hahahaha

cik-zura said...

ekkekkeek me!! saje tulih seskema.. bior org boring.. meluat.. nak baca blog aku nih..