Thursday, May 27, 2010

rembat

Notice what's missing? please ignore badan kete yg berbulan tak basuh tu ye.. ahaks..

Yapp... my radio antenna kena rembat.... AGAIN!!!!!!

Cilaka punya penyamun!!!

Ok. Calm down.
Ceritanya begini.
Tengah hari tadi... lepas meeting unit..
Pukul 2.30 to be exact..
Kecoh sebentar kat pejabat sbb ada staff dept ni telah menangkap seorang mamat dalam keadaan mencurigakan di parking lot kat ofis nih. Budak ni cakap... muka mamat tu pun mcm mat pit dan muka penjenayah pun..

Rupanya... diberitakan ramai juga yg nampak perilaku mamat tersebut seawal pagi tadi time orang sibuk nak punch card masuk ofis. Duk merayau-rayau dkt parking lot tu.. tp takde sapa kisah pun. Kalau orang gila... biar aje la dia bahgia merayau-rayau.

So, mamat tu ditangkap tengah buat percubaan nak kopak pintu kete. Kena belasah 7-8 das juga kut... tp tukang cerita tak cerita pulak samada dibawa ke polis ke idak..

Staff unit sebelah ni pun terasa cuaklah sbb dia ada lcd dalam kete.. maka dia pun pi la jenguk tengok kete dia yg dikhabarkan dah melopong separuh dah tingkap ketenya.
Aku plak takde la rasa cuak pun sbb aku mmg takde tinggal barang berharga dalam kete.
Malas nak turun naik tangga punya pasal..
aku pesan aje le kat staff tu minta tolong dia tengokkan kete aku sekali.

Alhamdulillah... sihat walafiat katanya.
Takde mana2 tingkap yg pecah.

Tapi happy tidak sampai ke senja bila balik keje tadi..
kete sume dah clear kat parking lot..
Rupanya sempat juga kete aku dirampokkk...

Aku perasan antena tu takdak sbb side mirror yg aku biasa lipat
tiba2 dah berada pada kedudukan normal.
Wiper belakang plak tetiba dah tegak..
Disebabkan dah ada pengalaman antena radio kena rampok
masa kat Cameron Highlands dulu...
Aku pun check sekali la antena tersebut.

Haiyaaaa... mmg kena rembat... cilaka lah dikau sekali lagi wahai syaiton nirrojimmmm!!!

Actually takde la marah sgt... tp mmg aku marah sbb antena radio tu berapa duit sangat pun.. RM30++ je... kalau jual second hand pun berapa sen sangat??? Bongok betul.. nak mencuri.. pi la curi benda mahal2 sket... menyusahkan betul la.. balik td dalam traffic jam... nk melalak seperti biasa pun takdak mood. Padahal masa punch card nk balik td punya la happy mood sbb besok cutiiiiii...

Sakit hati betul nak keluar 30 hengget pi beli antena radio kat perodua.
@#%%^*()&&*&^%#$




4 comments:

cik jijah said...

yg ilang sikit.. tapi kit nak ganti ni.. sakit betul hati kan.. member aku cermin depan kena pecah semata2 nak curik duit syiling dan beberapa keping kad yg tak berguna.. hilang sikit je.. nak ganti cermin tu beribu.. bodo lah manusia..

cik-zura said...

terima kasih la cik jijah memahami... org yg mencurik ni mmg suka menyusahkan orang... padahal benda yg dicurik tu tak berguna/bernilai pun.. skang ni sakit jiwa je on radio tp kadang2 bunyi tak clear...

ena said...

kat paking jpbd ke? weii selamba orang tu mencurik!! hampeh btol!

cik-zura said...

haaa tu la... mat pit kut.. budak2 yg menangkap tu kata muka mcm lalok je mamat tu. ala parking kita bknnya ddk dpn ofis... tu yg mamat tu berani ronda2 kat situ..