Monday, June 7, 2010

Qada' puasa ramadhan

Encik Irfan dan Encik Danish takde. Depa pi Alor Setar ikut Uwan & Atuk pi kenduri kawen semalam. Patut la laju gila aku sampai ofis hari nih. Tade kanak-kanak nak di hantar ke sekolah. Tadaa... jalanraya lengang pagi nih... tak pasal2 pukul7.30 aku dah sampai ofis. Awal sejam!!! Ni nak tunggu 5.30 ni ikhlas ke idak nih? huhuhu..

Hari Isnin yang mulia ni... aku memulakan sesi qada puasa. Ada xx hari untuk dilangsaikan kewajipannya. Sekarang dah bulan Jun tau.. pejam celik pejam celik tiba2 dah masuk bulan Ogos pulak. Terus kantoi plak nanti.

So sesi ulangkaji... begini lafaz niatnya..

نويت صوم غد عن قضاء فرض رمضان لله تعالى

Sahaja aku puasa esok hari kerana ganti fardhu Ramadhan kerana Allah Taala

Alhamdulillah, takde masalah besar sgt pun untuk mengganti puasa. Nauzubillah, kenapa lah aku melenggahkan yang wajib nih. Since aku mmg tak mkn lunch kan. Isk.. manusia lalai.

So kawan2.. mari kita qada puasa (jika ada) hehehe ;-)

2 comments:

cik jijah said...

issskkkk.. nak start tu yang payah.. dah start senang aje kan? bila la aku nak mula pose neh..

cik-zura said...

tu ler... daripada bulan lepas nak start... isnin lepas baru dapat start.. haha... alhamdulillah... dah dapat 2 hari... hari ni punya... insyaAllah..