Friday, June 25, 2010

secret agent miss oh

Ni nak cerita...

Hari senin lepas semasa channel-hopping kat astro... aku sampai kat KBSW channel 303. Stesen tv korea. Tak pasti la korea belah mana. hahaha... aku bukan la peminat tegar movie atau drama atau penyanyi made in korea atau jepun. Tapi kalau cerita kelakar.. mana-mana drama/movie dalam apa-apa bahasa pun best.. huhu..

Like i said.. mana-mana yang best semuanya aku layan. Best pada pendapat aku ler... tak semestinya best pada korang gak.

So.. kisahnya.. aku terlayan 1 korean drama neh. Tajuknya Secret Agent Miss Oh. Lawak bangang tak ingat. Biasanya antara indikator penentu aku bleh melayan satu-satu movie atau drama ialah tahap kehenseman/kecantikan pelakon utama. kah kah kah.. indikator tak bleh blahhhh

Kalo tak ensem pun bleh gak layan kan.. bergantung pada jalan cerita gak. Tapi skang ni aku nak cerita pasal drama baru nak melayan ni. Tak pasti lah kalo drama ni pernah keluar sebelum ni. Kebetulan aku tertengok 1st episode.. tu yang teruja tu. Kah kah kah...

Cite dia pasal pompan nama Oh Hana nih.. dia low-ranking police officer. Dia guna status dia sbg polis utk pinjam duit dgn ah long. Hahaha.. karakter dia pun mcm gila-gila sket. Pastu mak dia plak kaki judi... asik perabih duit... lps tu pantang tgk kawan2 ada itu ini dia pun nak gak.

Satu hari dia ngendap mak dia pi satu club nih. Mak dia pi jumpa mamat jual pil kurus. Kebetulan dia kenal mamat tu sbb puak-puak ah long yang dia selalu jumpa tuh. Rupanya mamat tu punya bos lagi jahat mcm2 bisnes ada.

At the same time.. ada mamat polis secret agent ni duk follow kes dadah melibatkan bos besar kpd mamat yg jual pil kurus tu. Haaa cite selanjutnya... korang pi download sendiri... eh?? pi tgk sendiri lah.

KBSW hari isnin dan selasa pukul 9 mlm. terima kaseyyyyy

4 comments:

~readikara~ said...

Cik Zura,
dh tgk full episod ke? i suke cite ni tp xlarat nak follow... kalo nk download kt mane eh?

cik-zura said...

elo..
haaa i layan kt tv jer.. malas dan tak reti pun nk download2... kekeke.. i think dh nk abis kut cite ni.. i surf dia ada 14 episode je.. now dah 8 ke 10 episode rasanya..

~readikara~ said...

tula..mcm xsabar jer nk tggu next episod..cite ni sgt cute wpon hero die dh tua...hehehhe...

cik-zura said...

tu la.. sgt cute kan.. nnti sure ada dvd boxset kt speedy.. huhuhu..