Wednesday, May 27, 2009

Pulut Kuning

Takde arah tujuan pun pulut kuning ni disediakan. Hari sabtu lepas.. aku dan Ina melepak di rumah Sue. Kitorang gi pasar pepagi buta nak beli bahan-bahan nk masak pulut kuning dan puding caramel ni lah.

Tapi sesampai di rumah Sue. Aku menggolekkan diri di ruang tamu bergulung dalam comforter.. Arghhh nyamannn!!! Tapi sempat lg melayan 'bad mood' aku time tu yang terjadi atas sebab-sebab yang tak dapat dihuraikan. Huhuhu.. so takde la aku ke dapur dan menghadiri kelas memasak Cik Ina lagi.

Tengah hari pun tadak selera nak makan. Dah petang baru teringat nak makan. Jamah la pulut kuning sket.. lawan plak dgn ikan masin.. fuhhhh.. Ni kalo ada sambal ikan bilis ni pun best.

Arghhhh!!!! Makan makan makan makan makan makan makan...

2 comments:

Sharulazlan said...

adoi...meleleh air liur aku nie...

cik-zura said...

mkn dgn sambal tumis ikan bilis petai lg leleh woiii..

esoknya aku buat sambal ikan bilis plak.. tp malas cari petai.. org asli kt jln tapah tu takmo naik cameron kut.. hahaha..