Sunday, May 31, 2009

Demam Selsema

Sebbaik takde batuk sekali ;)

Selama 2 thn work n living di Cameron Highlands.. aku memang kerap balik KL. Tapi bermula awal tahun hari tuh.. aku cuba limitkan once a month sahaja diperuntukkan untuk baik KL unless terpaksa juga turun daripada bukit Cameron Highands tu such as pi meeting, kursus, seminar, taklimat etc.

But u have to pay a price by doing so ;) Demam dan selsema akan menyerangggg!!!! Perubahan cuaca.. daripada sejuk dan nyaman kepada panas membahang *sob*

Ok. The only thing I like about Cameron Highlands is the weather!! Sejuk dan nyaman... no traffics.. less office work loads compared to other places lah.. kiranya less stress lah. Apa yang aku selalu bebelkan pasal byk kerja tu selalunya drama sahaja lah sbb orang2 di ofis tu sendiri yang suka tolak kerja dorang kat aku. Sapa tak hangin kalo asyik cleaning up someone else mess.. ye tak?

Sooooo.. aku tengah dalam dilema samada nak pi facial appointment tgh hari karang (eh tetiba lari topik kah?)... Camne kalo time tengah pakai mask tu aku terbersin? (ooooo masih dalam topik la woi.. ) Hahahaha.. takpe lah.. nnti sampai kaunter aku tanya la depa camne gayanya ;)

Lagi pun mmg nak ke body shop tengok2 apa yg ada since dorang sms bgtau ada 70% sale walaupun aku tatau mo beli apa. Just tengok won't hurt right ;) kahkahkah..

Dan lagi boleh la ke kaunter JCard untuk tebus rebate RM70 aku tuh :D

Ewahh.. dalam pada demam dan selsema ni gagah juga ko nak merayap ke shopping complex memeriahkan suasana ya?? Iye encik.. saya mmg gagah kerana selepas itu saya akan men'drive' ke Cherating pulak!!!!!! Holiday sambil kerja ;) How I like my work.. di Cameron Highlands sememangnya lah tiap2 hari ko holiday. Balik KL pun dah tentulah mcm org lain balik kg... spent time with friends and family. Pegi Kuantan atau jajahan lain dalam Pahang pun boleh dikira holiday juga kan ;)

Tapi kalo ikutkan hati.. rasa mcm nak baring aje nih.. :( the good news aku dah semakin calm. Biarlah 'chenta' nak melarikan diri pun.. sukati dia lah. Malas dah aku nak fikir apa nak jd pada kitorang. Sampai seruNya nanti untuk memiliki rumah dan tangga.. adalah. Mungkin dengan 'chenta' mungkin dengan orang lain. We'll never knows ;)

Kesimpulannya.. panas gila lah KL nih.. uwaaaaa!!! Sebbaik rashes dan red spots aku haritu dah baik. Kalo idak kompom mcm kera dpt bunga la aku duk sibuk menggaru seadanya.. hahaha. Sebbaik juga air-cond kereta dah repair walaupun terbang RM500.. ampeh btul..

Eh perut lapar.. Breakfast@McD anyone? ;)

3 comments:

::cikgu liza:: said...

ha ah.. kalau dah jodoh.. tak ke mana.. meanwhile.. live ur life to the fullest!!! chaiyok! chaiyok!

miela77 said...

Salam… just nak kongsi info ttg H1N1..Meh kita cuba UK Antivirus Formula Bio-Herbal, formula yang dirumus oleh DR. WAN MAHANI ZAINAL ABIDIN (Serologist/Ex Research Development Petronas PRSS dan kini menjadi Penyelidik Kimia Bertaraf Antarabangsa serta Senior Business Advisor Dunita Corporate World. Ianya 100% suci dan asli…ia mampu mencegah dari H1N1…Botol kecil 5ml hanya RM20 termasuk pos dan Botol Besar 100ml hanya RM150 termasuk pos.(Lab Testing No: QD2363-1 - Dijamin Suci) Tolong hebahkan pada sesiapa… Saya dah try pada keluarga..membantu meredakan masalah pernafasan. Produk nie paling serasi dgn baby..boleh refer blog saya..dan ada testimoni..Kalau demam, selsema, sakit tekak, batuk.. dah g klinik tapi x hilang gak..boleh cuba..insyaallah dengan izin Allah S.W.T.
Kalau minat klik pada http://miela77.blogspot.com
atau email pertanyaan pada Miela.77@gmail.com

Ikan pekasam Tasik Raban RM30 (5 bungkus termasuk pos) .. order di Miela.77@gmail.com

cik-zura said...

terima kasih meila dgn iklan free nih.. ko main tepekkkk aje kt memana blog ek..

kompom tak baca ape benda yg aku tulis.. aku demam sebab perubahan cuaca la.. time tu H1N1 dah sampai ke blom ntah kat malaya.. adeh..